Post subject: Tervetuloa / forumin kuvaus
Active player, Editor, Experienced Forum User (290)
Joined: 3/8/2004
Posts: 7468
Location: Arzareth
Tervetuloa TASVideos-forumille! TASVideos-forumin kieli on pääosin englanti, mutta jos et kuitenkaan osaa englantia, tai olet epävarma kielitaidossasi, tällä aliforumilla voit keskustella ja kysyä TAS-aiheisista asioista suomen kielellä, joskin tällöin keskustelun kohderyhmä on rajattu vain suomea osaaviin käyttäjiin.
Experienced Forum User
Joined: 11/13/2005
Posts: 1587
Tervetuloa minunkin puolestani. Mikäli jokin on epäselvää ja haluatte kysyä jotain, voitte tehdä näin joko foorumin yksityisviestillä tai Freenoden irkkiverkossa (irc.freenode.net).
Post subject: Sivu suomeksi: Tervetuloa (WelcomeToTASVideos translated)
Active player, Editor, Experienced Forum User (290)
Joined: 3/8/2004
Posts: 7468
Location: Arzareth
Tervetuloa TASVideosiin; yhteisöön, jossa luodaan työkaluavusteisia pikaläpipeluuvideoita (Tool-assisted speedrun, TAS). Niissä peli pelataan läpi emulaattoria (ja muita työkaluja) käyttäen niin, että syntyy video, joka näyttää suorastaan yli-inhimmilliseltä. Pelaamme sekä vanhoja klassikkopelejä että uudempiakin pelejä mahdollisuuksien rajoissa. Johdanto Täällä TASVideosilla pyrimme löytämään pelien äärirajat. Emulaattoriemme avulla on mahdollista perua virheet, pelata hidastettuna, ja joskus jopa käyttää robottia apuna pelaamisessa. Näiden työkalujen avulla voitamme inhimmilliset rajoitukset pelien pelaamisessa äärimmäisen suurella tarkkuudella, ja hauskuutamme katsojiamme pelaajiemme runnoessa pelit läpi äärimmisillä nopeuksilla. Lopputuloksena syntyy tiedosto, joka sisältää vain sarjan näppäinpainalluksia, jotka voidaan teoriassa jopa toistaa alkuperäisellä laitteistolla. Pelejä pelatessamme teemme monenlaisia löydöksiä; näitä myös dokumentoimme, mikä auttaa uusia pelaajia saavuttaa asiantuntijatason nopeasti. Olet tervetullut liittymään suureen joukkoomme, joista yhteisömme muodostuu, jakamaan tietoa peleistä, antamaan palautetta katsomistasi TAS-videoista ja jopa tekemään videoita itse. Mitä teemme TASvideos.org on sitoutunut tarjoilemaan työkaluavusteisten läpipeluuvideoiden ja yli-inhimmillisten pelisessioiden parhaimmistoa. Julkaisemme vain parhaimman laatuiset pelisuoritukset. Me tähtäämme parhaaseen laatuun, emme suureen määrään; huonolaatuinen pelisuoritus hylätään, olipa se sitten sivustolle toistaiseksi uusi peli tai olemassaolevan läpipeluun parannettu versio. Läpipeluuvideomme eivät ole aina täydellisiä (mikä ei ehkä ole mahdollistakaan), mutta ovat aina korkealaatuisia, ja pyrkivät olemaan myös hyvin viihdyttäviä katsoa. Miten? Videot TASvideosilla luodaan sellaisten emulaattorien avulla, joissa on mahdollisuus tallentaa pelisessio pelkkinä konsolin näppäinpainalluksina. Kun nämä näppäinpainallukset toistetaan emulaattorissa pyörivässä pelissä, tuloksena syntyy sellainen video joita tällä sivustolla voidaan katsella ja ladata. Näihin emulaattoreihin on myös tehty sellaisia toimintoja, jotka on nimenomaan tarkoitettu TAS-videoiden tekemisen helpottamiseksi. Näitä ovat mm. savestatet (tilannetallenteet/pika-save), jonka avulla pelaaja voi palata haluamaansa aiempaan kohtaan pelisessiota ja näin korjata mahdollisesti tekemänsä virheet; sekä mahdollisuus edetä pelissä yksi pysäytyskuva kerrallaan (frame advance), mikä poistaa ihmisen refleksien tuomat rajoitukset pelaamisesta. Joskus nämäkään eivät riitä, ja silloin voi joitakin emulaattoreita laajentaa ohjelmoimalla "botteja", joilla prosessia voi entisestään tehostaa.