Post subject: Stuart Little 2
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
Ok, I'm not really sure about this one... I made a WIP a long time ago but somehow lost it. I just wanted to tell the world there's a glitch where you can enter a wall by running towards it and turning around before bumping into it. The wall starts ejecting you to the top and it allows for a few tricks and skips. So yeah.
Joined: 5/30/2011
Posts: 29
I started up a WIP of this game ages ago. I haven't test anything for awhile, but I feel it would be faster if you continued running in the first room up to the green book, and entered the wall, grabbing the black paint at the top. Though, I can't remember if the following door is closer to the Test Area. EDIT: Tested this. Its roughly 100 frames slower.
NitroGenesis
He/Him
Editor, Experienced player (553)
Joined: 12/24/2009
Posts: 1873
YoungJ1997lol wrote:
Normally i would say Yes, but thennI thought "its not the same hack" so ill stick with meh.
NitroGenesis
He/Him
Editor, Experienced player (553)
Joined: 12/24/2009
Posts: 1873
Thank you MUGG. I think I will make a complete TAS of this game.
YoungJ1997lol wrote:
Normally i would say Yes, but thennI thought "its not the same hack" so ill stick with meh.
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
NitroGenesis wrote:
Thank you MUGG. I think I will make a complete TAS of this game.
Are you still around?
NitroGenesis
He/Him
Editor, Experienced player (553)
Joined: 12/24/2009
Posts: 1873
Yes. (Currently unable to TAS though, because no computer.)
YoungJ1997lol wrote:
Normally i would say Yes, but thennI thought "its not the same hack" so ill stick with meh.
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
WIP I made (level 1 only) http://dehacked.2y.net/microstorage.php/info/1299696949/stuart2-mugg-2016.bk2 is 88 frames faster than nitrogenesis, achieved by better clip zipping. Luascript I made http://pastebin.com/Y8EeVy9F http://pastebin.com/mUBkj6TX Luascript notes: - Addresses seem dynamic, so you have to go looking for them every level. I just went ahead and made an address table that goes alongside my WIP*. You need to edit the addresstable inside the script with addresses of domain "Combined WRAM" as you progress. - Script seems to sometimes cause bizhawk to crash, especially when using Hard reset. maybe it will be fixed in the next Bizhawk As for the WIP... I don't feel like TASing 3 minute autoscroller lol. Who wants to do it? EDIT: The address that seems to correspond to the current level, memory domain "Combined WRAM" $009784, will update when choosing a correct password on the password screen. But there is a bug where you can cancel the password screen after selecting a password. The level address then doesn't update if you start a new game. Either the level address is wrong or the game gets confused about which level is currently active. You can start the first level with the address telling you are in level 7 or whatever. But I haven't tested further. EDIT: Looks like if you finish level 1 (address says 0 normally but can be glitched to say another number, as said) with a wrong level number, game still gives you the next correct password and corrects its level number. ___ * I have hex edited my WIP a few times so in case I ever post another version of my luascript, the addresses used in it might be outdated/not working.
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
Ok I TASed the autoscroller now. Level 3 now. For some reason, pressing A + Start lets you skip a screen after you finish level 2. I think it wasn't meant to be possible at all. It also causes the password screen afterwards to be messed up graphically. Maybe this button combination works elsewhere too.
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
I confirmed it is a glitch. Pressing a+start in some places causes the screen to fade away earlier. It's basicly like a cutscene skip. It even works on the title screen so you can start the game half a sec faster. When doing it before level 4, that level's zoom level is glitched. That effect will be in the TAS. Another glitch I found is that you can clip through ledges in level 4 (not through wall tiles, though, it seems). Unfortunately the level layout doesn't allow huge sequence breaks but I was able to use it twice to save some little time. WIP is in level 5 now. http://tasvideos.org/userfiles/info/32143639317474578 Bizhawk 1.11.6 EDIT: WIP is in level 8.
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
I found a new glitch. Basicly, autofiring Start during cutscenes does weird stuff, particularly when there is movement going on. It cuts all movement in half. Also it enables horizontal movement during level 8 part 2 which is a timesaver. Doing it in level 1 causes graphical glitching.
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany
Editor, Expert player (2325)
Joined: 5/15/2007
Posts: 3868
Location: Germany