Joined: 5/4/2016
Posts: 67
Despite showing up and showing the domain when in action, the code data logger doesn't appear to work with NESHawk. Is this a bug or was it just not fully implemented? Seems like it should be working with NESHawk of all cores. It only shows the "RAM" domain and despite causing the game to lag up (it's clearly doing something) it's not populating that domain.
Alyosha
He/Him
Editor, Expert player (3669)
Joined: 11/30/2014
Posts: 2773
Location: US
Beed28 wrote:
I was playing Holy Diver just now, and I got softlocked after the fifth boss. Normally, after the boss dies, the end of level music begins playing and the floor opens up beneath the guy on the cross and you jump down after him. However, in my situation, the music never starts up; the floor doesn't open, and I'm left trapped in the room. I've retried the fight a few more times, but I always get the same result. I'm using v2.2.2(64x), playing the game with the QuickNes core.
Nothing we can really do with QuickNES, try NESHawk.
smellyfeetyouhave wrote:
Despite showing up and showing the domain when in action, the code data logger doesn't appear to work with NESHawk. Is this a bug or was it just not fully implemented? Seems like it should be working with NESHawk of all cores. It only shows the "RAM" domain and despite causing the game to lag up (it's clearly doing something) it's not populating that domain.
I probably broke it somewhere along the way. If you actually need it for something you are working on, then I might try to fix it, but otherwise probably not.
ViGadeomes
He/Him
Judge, Active player (305)
Joined: 10/16/2017
Posts: 458
Location: France
SNES mouse doesn't work on some games like Mario Paint (JU) [!].smc Civilization (U) [!].smc King Arthur's World (U) [!].smc Lamborghini - American Challenge (U).smc Could we add more additionnal controllers on BizHawk's cores or nobody will use them to TAS ? (I would like to but if no coder wants to add them, I can understand) I can try to add them but not for the moment and I'll need some help.
GJTASer2018
He/Him
Joined: 1/24/2018
Posts: 270
Location: Stafford, NY
ViGadeomes, the only game I see the point of using the mouse for is Civilization. King Arthur's World can already be TASed with the standard controller, and the alternate "shoot to destroy opponents" gameplay mode in Lamborghini - American Challenge can also be accessed with the Super Scope. Additionally, mouse control could end up being a very problematic thing to implement correctly - just ask c-square about what he had to do with JPC-rr!
c-square wrote:
Yes, standard runs are needed and very appreciated here too
Dylon Stejakoski wrote:
Me and the boys starting over our games of choice for the infinityieth time in a row because of just-found optimizations
^ Why I don't have any submissions despite being on the forums for years now...
ViGadeomes
He/Him
Judge, Active player (305)
Joined: 10/16/2017
Posts: 458
Location: France
GJTASer2018 wrote:
ViGadeomes, the only game I see the point of using the mouse for is Civilization. King Arthur's World can already be TASed with the standard controller, and the alternate "shoot to destroy opponents" gameplay mode in Lamborghini - American Challenge can also be accessed with the Super Scope. Additionally, mouse control could end up being a very problematic thing to implement correctly - just ask c-square about what he had to do with JPC-rr!
and Mario Paint is only with the SNES mouse controller.
Joined: 7/17/2012
Posts: 530
Location: Switzerland
I have a problem with Ane-San (MD5: 44A98A0EC2DC05695D0B2F30F2B47F40) on PC Engine, the movie file synchronizes perfectly during a simple rereading without video dumping, but desynchronizes during the video dump. (I tried with Lagarith Lossless, Microsoft Video 1, x264vfw, AVI Uncompressed, AVI Lossless and Matroska Lossless) A version of the movie file is available here I use this version of BizHawk.
My Citra 3DS rerecording movie files test repositery: https://cutt.ly/vdM0jzl Youtube playlist "Citra Tests": https://cutt.ly/AdM0wg9 http://www.youtube.com/user/phoenix1291
Player (11)
Joined: 4/27/2017
Posts: 16
Location: Japan
I posted the same content the other day, but I also post it here. I used Bizhawk to play Baku Bomb 2 (Bomberman 64 the second attack). There were two kinds of last bosses in this game, and in both cases there was an abnormality in the attack pattern which can not be real machine. For example, when an angel is in the second form, he will launch an attack of either fire or lightning on a real machine. However, with Bizhawk, he only attacks flames. If it is an overseas ROM, he seems to be doing only thunder attacks.
MarbleousDave
He/Him
Player (12)
Joined: 9/12/2009
Posts: 1555
The file type display for ROM Files is not displaying every kind of ROM image extension such as Virtual Boy.
Joined: 5/4/2016
Posts: 67
PikachuMan wrote:
The file type display for ROM Files is not displaying every kind of ROM image extension such as Virtual Boy.
This has been fixed in developer builds for a while. I think the fix is even in 2.2.1. Which version are you using?
MarbleousDave
He/Him
Player (12)
Joined: 9/12/2009
Posts: 1555
2.2.2 Game Genie codes still don't work for Genesis 'cause I want to use the Tails follows Knuckles code for Sonic 3 & Knuckles for testing purposes.
Joined: 5/4/2016
Posts: 67
PikachuMan wrote:
2.2.2 Game Genie codes still don't work for Genesis 'cause I want to use the Tails follows Knuckles code for Sonic 3 & Knuckles for testing purposes.
If the game genie code affects the rom file within the system bus (most likely does), it wont work as that memory is read only. See this issue: https://github.com/TASVideos/BizHawk/issues/1188#issuecomment-388483894 You can make them work if you override the read-only on the rom domain and port the code to use that domain rather than the bus but otherwise there isn't much you can do besides use a 1.x build.
Active player (466)
Joined: 1/28/2008
Posts: 140
Location: Germany
so i´m on Bizhawk 2.2.1 64-bit windows 7 I hope this hasn´t been posted already. I´m starting bizhawk load the rom - open the Ramwatch for the specific game and then i´ll load the tasproj file this let´s bizhawk crash with the following message:
Problemsignatur:
  Problemereignisname:	APPCRASH
  Anwendungsname:	EmuHawk.exe
  Anwendungsversion:	2.2.1.1
  Anwendungszeitstempel:	59f5ee38
  Fehlermodulname:	libgambatte.dll
  Fehlermodulversion:	0.0.0.0
  Fehlermodulzeitstempel:	59a35fcf
  Ausnahmecode:	c0000005
  Ausnahmeoffset:	00000000000016f2
  Betriebsystemversion:	6.1.7601.2.1.0.256.48
  Gebietsschema-ID:	1031
  Zusatzinformation 1:	513d
  Zusatzinformation 2:	513dabbc15a452984e4d8e986e3386bc
  Zusatzinformation 3:	c48c
  Zusatzinformation 4:	c48cc60dc3d7d03efd7af4ba047ccced


Problemsignatur:
  Problemereignisname:	APPCRASH
  Anwendungsname:	EmuHawk.exe
  Anwendungsversion:	2.2.1.1
  Anwendungszeitstempel:	59f5ee38
  Fehlermodulname:	libgambatte.dll
  Fehlermodulversion:	0.0.0.0
  Fehlermodulzeitstempel:	59a35fcf
  Ausnahmecode:	c000041d
  Ausnahmeoffset:	00000000000016f2
  Betriebsystemversion:	6.1.7601.2.1.0.256.48
  Gebietsschema-ID:	1031
  Zusatzinformation 1:	57c8
  Zusatzinformation 2:	57c8cbc23c0486931dcdbaf1f5e593a4
  Zusatzinformation 3:	5081
  Zusatzinformation 4:	5081a919175a9f086361102471b4d42b
2-do: Smurfs Nightmare, The (EU) GBC 10% fin : Mega Man: Dr. Wily's Revenge improvement: submitted Mega Man II Improvement: submitted Mega Man IV Improvement: submitted Mega Man V Improvement: submitted future plan: -n-
Alyosha
He/Him
Editor, Expert player (3669)
Joined: 11/30/2014
Posts: 2773
Location: US
It looks like you are using gambatte. 2.2.1 had some bugs in gambatte, use 2.2.2 or preferrably the Dev Build since a lot of improvements have been made since then.
Spikestuff
They/Them
Editor, Publisher, Expert player (2377)
Joined: 10/12/2011
Posts: 6373
Location: The land down under.
I've mentioned it to mednafen forums, but I'll echo it here: PS1 Game: Grind Session (USA) Game fails to load after leaving a Tutorial/Level and the music fails to play when ingame.
WebNations/Sabih wrote:
+fsvgm777 never censoring anything.
Disables Comments and Ratings for the YouTube account. Something better for yourself and also others.
Player (12)
Joined: 6/17/2006
Posts: 502
Not sure if this is the right place to report this, but the Uzebox is not listed as a supported platform on the main Bizhawk documentation page.
Sonia
She/Her
Joined: 12/6/2013
Posts: 435
Location: Brazil
I've been wanting to report those for a while, but only got around to it now. Akumajou Special - Boku Dracula-kun (NES) The bottom of the screen shakes constantly at the dancing girls minigame. Savestate to get to the minigame quickly (just press A): https://www.dropbox.com/s/a3j2mk32m9cycym/Akumajou%20Special%20-%20Boku%20Dracula-kun.NesHawk.State?dl=0 Lagrange Point (NES) Similar to Dracula-kun, the bottom of the battle screen shakes constantly. Megami Tensei II - Digital Devil Story (NES) In the battle screen, there's a graphic glitch below "AUTO". SD Keiji - Blader (NES) This is a strange one. During the intro, there are two characters exchanging dialogue. In neshawk, they look like this: But in Mesen, they look completely different: Since I don't have real hardware to test, I'm not sure which one is correct. Necros no Yousai (PCE) Game crashes during the intro, making it unplayable. __________ None of the first 3 bugs exist in Mesen, and Necros no Yousai is playable in mednafen.
Alyosha
He/Him
Editor, Expert player (3669)
Joined: 11/30/2014
Posts: 2773
Location: US
The first 3 look like just simple IRQ issues, I'll look into it. But I can't recall another example where different sprites are showing up, that's a new one.
Joined: 6/29/2016
Posts: 53
Sonia wrote:
Since I don't have real hardware to test, I'm not sure which one is correct.
This was an issue with Mesen (just fixed it w/ the latest commit) - kudos for noticing that! I'm not sure I would have noticed the difference even if I had played the game in both emulators :p
MarbleousDave
He/Him
Player (12)
Joined: 9/12/2009
Posts: 1555
Cheat codes still won't work on some systems... I'm forced to use SNES9x and Gens to play with the on screen keyboard. For SNES9x, I set autohold to ctrl, autofire to shift, z to clear.
MarbleousDave
He/Him
Player (12)
Joined: 9/12/2009
Posts: 1555
Top Gear Rally (N64) has no audio
MESHUGGAH
Other
Banned User, Skilled player (1896)
Joined: 11/14/2009
Posts: 1350
Location: 𝔐𝔞𝔤𝑦𝔞𝔯
version: BizHawk 2.3, probably in previous versions too 1. Load Atari 7800 game 2. A7800 > Controller Settings > unplug controller for port1 3. reboot core
System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: key
   at System.ThrowHelper.ThrowArgumentNullException(ExceptionArgument argument)
   at System.Collections.Generic.Dictionary`2.FindEntry(TKey key)
   at System.Collections.Generic.Dictionary`2.TryGetValue(TKey key, TValue& value)
   at BizHawk.Client.Common.InputManager.BindToDefinition(ControllerDefinition def, IDictionary`2 allbinds, IDictionary`2 analogbinds)
   at BizHawk.Client.Common.InputManager.SyncControls()
   at BizHawk.Client.EmuHawk.MainForm.LoadRom(String path, LoadRomArgs args)
   at BizHawk.Client.EmuHawk.MainForm.CheckHotkey(String trigger)
   at BizHawk.Client.EmuHawk.MainForm.<ProcessInput>b__94_0(Boolean current, String trigger)
   at System.Linq.Enumerable.Aggregate[TSource,TAccumulate](IEnumerable`1 source, TAccumulate seed, Func`3 func)
   at BizHawk.Client.EmuHawk.MainForm.ProcessInput()
   at BizHawk.Client.EmuHawk.MainForm.ProgramRunLoop()
   at BizHawk.Client.EmuHawk.Program.SubMain(String[] args)
PhD in TASing 🎓 speedrun enthusiast ❤🚷🔥 white hat hacker ▓ black box tester ░ censorships and rules...
MESHUGGAH
Other
Banned User, Skilled player (1896)
Joined: 11/14/2009
Posts: 1350
Location: 𝔐𝔞𝔤𝑦𝔞𝔯
version: BizHawk 2.3 Atari 7800 Lightgun is not pixel perfect. There is a (16x16 or 32x32) region at the center of the screen always yielding 161,122 coordinates. Not sure if it's a bug or a feature.
PhD in TASing 🎓 speedrun enthusiast ❤🚷🔥 white hat hacker ▓ black box tester ░ censorships and rules...
Alyosha
He/Him
Editor, Expert player (3669)
Joined: 11/30/2014
Posts: 2773
Location: US
Fixed the crash, not sure there is anything I can do about the light gun.
MESHUGGAH
Other
Banned User, Skilled player (1896)
Joined: 11/14/2009
Posts: 1350
Location: 𝔐𝔞𝔤𝑦𝔞𝔯
Specific settings to TAS throws an argument exception. --------------------------- Fatal error: ArgumentException --------------------------- EmuHawk has thrown a fatal exception and is about to close. A movie has been detected. Would you like to try to save? (Note: Depending on what caused this error, this may or may not succeed) --------------------------- Yes No --------------------------- Since I have no idea where is the culprit, I post this bug here. version: BizHawk 2.3 required setup: - using TAStudio to open a movie file - GBHawk - Config > Speed/skip > Audio throttle Repro steps: - I believe you need to reemulate some frames to get the exception. So first you need to play a movie and replay it from a point where a non-lag frame occur. This doesn't happens with changing other factors of the requried setup like: - A7800Hawk (+tastudio +audio) - TAStudio closed (+gbhawk +audio) - using Clock throttle. (+tastudio +gbhawk)
PhD in TASing 🎓 speedrun enthusiast ❤🚷🔥 white hat hacker ▓ black box tester ░ censorships and rules...
Alyosha
He/Him
Editor, Expert player (3669)
Joined: 11/30/2014
Posts: 2773
Location: US
I think I fixed it, please try the dev build. If not I'll need more specific repro steps.